Oranssin Koiran teatteri tuo festivaalin Katokseen

Kalliolaiskoirat ulvovat jälleen kuuta raivohauskassa musiikkinäytelmässä Muurmanskilainen välisoitto


Oranssin Koiran teatteri on kiertänyt jo 14-vuotisen taipaleensa melko lailla kodittomana. Ryhmä on harjoitellut ja esiintynyt monenlaisissa tiloissa teattereista asukastaloihin, tapahtumista festareille – hyväntekeväisyyden kohteena ja myös sitä harjoittaen. Teatterin toimintaan on kirjattu ajatus viedä teatteria ihmisten luo.

Syvästi kalliolainen kulkukoira on koirien aatelia, seropi eli sekarotuinen piski. Seropilaisuus tarkoittaa ylpeyttä teatterin ihmeestä sekoittua erilaisten ihmisten ja erilaisten taiteenmuotojen kanssa yhteiseksi yhdessä tehdyksi esitykseksi.


Teatteri tuottaa noin yhden ensi-illan vuodessa, ja ryhmän improjaosto esiintyy ravintola Black Doorissa Iso-Roballa joka kuukauden toisena lauantaina. Yhdistys on Katos-festivaalin pääjärjestäjä.


MUURMANSKILAINEN VÄLISOITTO


Keskiviikkona 15.6. klo 19

Muurmanskilainen välisoitto on itsenäinen jatko-osa Koirien viimekesäiselle näytelmälle Puoli kuuta Kalliosta. Näytelmässä tavataan uudestaan 70-luvun Kallion kaduilla taapertava poppoo.

Mutta tällä kertaa kaikki on hieman toisin. Kotioloihin kyllästynyt biisinikkari Margi on ryhtynyt kirjoittamaan Kuun tarinoita uusiksi. Tarinoissa rentuhko rokkikukko Eero on jämähtänyt kaipaukseen ja musiikkimanageri Antero Haukka Müller on kokenut seksuaalisen ja ammatillisen vapautumisen. Haukka Müllerin intohimojen kiirastulessa korventuvasta siskosta Marta Mariasta on tullut vannoutunut dadaisti.

Baarinpitäjä Alin vaimo on lähtenyt pyyheltämään maailmalle toteuttamaan – tai tuhlaamaan – unelmiaan, ja uuden kumppanin sekä muusan Ali on löytänyt petollisen vaimonsa siskosta. Jaettiinhan siskosten kesken ennen vanhaan suklaarusinatkin, miksei sitten miestä.

Musikaaliselle ja muutenkin ah niin taiteelliselle seurueelle järjestyy festarikeikka Muurmanskiin. Sanomattakin lienee selvää, että siitä vasta soppa syntyy.

Oranssin Koiran teatterin näytelmä käsittelee mielikuvituksen ja todellisuuden monimutkaista, syklistä suhdetta anarkistisen ja hulvattoman hauskan kerronnan keinoin. Teos sisältää ryhmälle tyypilliseen tapaan runsaasti livemusiikkia.

Koiria viime vuoden Katoksessa


Ohjaus: Kristiina Haapasalo
Käsikirjoitus: Kristiina Haapasalo, Satu Ekman, Mia Öhman
Näyttelijät: Lotta Lindroos, Mika Palmu, Meri-Tuuli Cavén, Krister Idström, Pia Suuronen, Janina Salonen, Pietu Salo, Timo Peltonen
Bändi: Timo Peltonen, Jiri Seiro, Hemu Häsänen

Liput käteisellä: 5/7 €

Kommentit