Narri, Sauma ja Sunshine näyttävät, mitä nuortenteatterille kuuluu

Katoksen lavalla nähdään tänäkin vuonna runsaasti nuorta energiaa


Lasten ja nuorten teatteria tarkastellaan usein kasvatuksellisesta näkökulmasta: Teatteriharrastuksen kautta nuori oppii sosiaalisia taitoja, vastuunkantoa ja itsevarmuutta. Harrastus opettaa myös olemaan empaattinen sekä käsittelemään ja ilmaisemaan tunteita.

Nuorten teatteri on kuitenkin myös taiteellisesti monin tavoin kiinnostavaa. Ei ole mitään syytä sille, että nuorten teatteria esitetään vain muille nuorille, sillä aikuisillakin on nuorten teatterista paljon opittavaa.

Eri ikäiset ihmiset katsovat asioita erilaisista näkökulmista. Katsomalla toistemme teatteria voimme oppia paremmin ymmärtämään toisiamme sekä eläytymään toistemme maailmoihin – ja eikö tämä lopulta ole taiteen kaunein tehtävä?

Katoksessa nähdään neljä eri ikäisistä lapsista, nuorista ja nuorista aikuisista koostuvaa ryhmää. Ryhmien esitykset ovat kokonaan nuorten itsensä tekemiä. 

Perjantaina esiintyvä nuorten ryhmä Gran Bianca on esitelty erillisessä blogitekstissä.


NARRIN DEMO 2016


Perjantaina 17.6. klo 15

Perjantain nuorille omistetussa iltapäivässä nähdään ensimmäisenä Narrin näyttämön teatterikurssilaisten demoesitys. Esitys on kooste 10–13-vuotiaiden osallistujien kurssin aikana tehdyistä harjoitteista ja improvisaatioista. Kurssilla on tutustuttu teatterin peruselementteihin, kuten liike-, puhe- ja tunneilmaisuun sekä roolityöhön.

Narrin näyttämö on nuorisoasiainkeskuksen teatteriin erikoistunut toimipiste Toimintakeskus Hapessa.

Kesto noin 40 minuuttia. Vapaa pääsy.


SUNSHINE: I AM AWESOME!


Perjantaina 17.6. klo 16

Mitä tapahtuu kuin laitetaan viisi esiintymisestä ja ilmaisutaidosta innostunutta 7-luokkalaista tyttöä yhteen pohtimaan omia vahvuuksiaan ja sitä, mikä juuri heissä on parasta? Sunshine-ryhmä on Tehtaanpuiston yläasteen ilmaisutaidon kerhon tiiviin yhdessäolon ja inspiraation tulos.

I Am Awesome! pohjautuu oppilaiden vuoden aikana tekemiin improvisaatioihin ja ideoihin. Esitys nostaa maljan yksilöllisyydelle, turvalliselle ja nauruntäyteiselle pienyhteisölle, ystävyydelle ja tyttöenergialle!

Ryhmän ohjaajana on toiminut näyttelijä ja ilmaisutaiteen opettaja Noora Ingström.

I AM AWESOME!

Yhel sanalla loistava 
Paras mahollinen minä 
Niinku sinä olet sinä

I AM AWESOME! 
Aika paljon juttui osaan 
Kaverii aina tuen 
Läksyi ahkerasti luen

- Öö. En mä kyl koskaan lue ahkerasti läksyi. 
- Hö! Hiljaa!

I AM AWESOME!

Näyttämöllä: Julia Helander, Johanna Kylmämaa, Maria Välke, Oona Välke, Janina Pihlajaniemi
Käsikirjoitus, lavastus puvustus ja toteutus: ryhmä Sunshine

Liput käteisellä: 2,50 €


TEATTERI SAUMA: OHSHIEET VÄINÄMÖINEN IN DA HOUZE (Suomi-esitys) PERUTTU


Keskiviikkona 15.6. klo 17

Teatteriryhmä Sauma on Narrin näyttämön nuorista vuonna 2014 koottu nuorten aikuisten harrastajaryhmä. 

Kevään 2016 esitys Ohshieet Väinämöinen in da houze (tai toiselta nimeltä Suomi-esitys) on toteutettu devising-tyylisesti Kalevalan tarinoita mukaillen.


Kalevala ei kuitenkaan näyttäydy esityksessä sen suuremmassa roolissa. Sauman työryhmä on koonnut näköisensä "Suomi-esityksen" niistä lähtökohdista, mitä ovat itse halunneet esitykseen tuoda. Esitys on Sauman näkemys läpileikkauksesta Kalevala-ajan Suomesta tähän päivään.Esityksen kesto on noin 30 minuuttia. Vapaaehtoinen maksu.


Kommentit