Löydä liikkeesi Anna Olkinuoran fyysisen teatterin työpajassa

Kaikille avoin workshop Katoksen perjantaissaNäyttelijä, ohjaaja ja opettaja Anna Olkinuora aloitti teatterin parissa jo lapsena ja jäi sille tielleen. Vuosien saatossa hän innostui luovasta liikkeestä ja tanssista, ja päätyi opiskelemaan fyysistä teatteria Lontooseen.
Opintojen jälkeen Anna muutti Intian Bangaloreen, missä hän teki töitä teatterikouluttajana ja joogaopettajana. Hän keskittyi työskentelemään eri teatteriryhmien kanssa kouluttaen näyttelijöitä löytämään oman liikekielensä sekä hyödyntämään luovan liikkeen elementtejä näyttelijän työssään.
Omassa työssään Anna keskittyy erityisesti tutkimaan äänen ja liikkeen yhteyttä ja suhdetta sekä sitä, kuinka teksti voi toimia liikepohjaisen teatterin lähtökohtana.
Vetämissään workshopeissa Anna on yhdistellyt elementtejä joogasta, nykytanssista, japanilaisesta butotanssista sekä runoudesta. The New Indian Express -lehden haastattelussa hän toteaa, että "liike rikkoo puheen muurin näyttelijän ja yleisön välillä."
Anna on myös ohjannut Thespians Anonymous -ryhmän esitykset, jotka nähdään festareilla keskiviikkona ja torstaina.
Anna Olkinuora

FYYSISEN TEATTERIN TYÖPAJA

Perjantaina 17.6. klo 19 Harjun nuorisotalon sisäsalissa


Fyysisen teatterin työpajassa tutustutaan oman kehon liikekieleen ja antaudutaan vapaan tanssin vietäväksi. Pikkuhiljaa kehon ja mielen avauduttua otetaan kontaktia muihin ja löydetään yhteinen energia kannattelemaan liikettä. Erilaisten harjoitusten ja ohjatun improvisaation kautta luodaan ääni, hengitys ja liike saumattomaksi kokonaisuudeksi.

Työpajan tarkoituksena on tutustua fyysisen teatterin maailmaan ohjaajan oman tyylin kautta, jonka hän on luonut vuosien varrella kooten eri opintojen ja kokemusten tuomien, pienten, ahaa-elämysten avulla. Paja on avoin kaikille, eikä teatteri- tai tanssikokemusta tarvita. Tuo joustavat vaatteet joissa on hyvä liikkua, sekä avoin, utelias mieli.

Työpajan kesto on noin 1 tunti.
Hinta: 5 € tai valitsemasi kannatussumma

Kommentit