Houkutusten pauloissa – teatterillista klovneriaa riippuvuuksista

Sirkustaiteilija Sampo Kurppa käsittelee sooloteoksessaan addiktiota komedian keinoin


Sampo Kurppa on klovni ja jonglööri. Valmistuttuaan Turun Taideakatemian sirkuslinjalta vuonna 2005 hän on toiminut ohjaajana, näyttelijänä, sirkustaiteilijana ja opettajana. 2007-2008 Kurppa opiskeli fyysistä teatteria Pariisissa École internationale de théâtre Jacques Lecoq:ssa.

Sirkus- ja musiikkiyhdistys Agit-Cirk:n lisäksi hän toimii fyysiseen teatteriin ja klovneriaan keskittyvässä Kallo Collective -ryhmässä. Hänen innostuksena sanatonta ilmaisua kohtaan on lähtöisin mykkäelokuvista ja sirkusklovneista. 

Kurppa on toiminut esiintyjänä teattereissa, tapahtumissa, projekteissa ja festivaaleilla laajasti kotimaassa ja ulkomailla. Hänen festareilla nähtävää esitystään Houkutusta on nähty muun muassa Ranskassa, New Yorkissa, Kittilassa, Rovaniemella, Uudessa-Seelannissa, Tampereella, Turussa ja MeksikossaHän on ollut mukana myös Klovnit ilman rajoja -yhdistyksen toiminnassa.

Työssään Kurppa pyrkii sanattomaan tarinan kerrontaan komiikan, klovnerian ja sirkuksen mahdollisuuksista ammentaen.

© Mia Bergius
Sampo Kurppa


HOUKUTUS / TEMPTATION


Perjantaina 17.6. klo 21

Houkutus käsittelee addiktiota komiikan kautta. Kuinka himo ei anna periksi ja miten ylivoimaiselta sen voittaminen voi tuntua. Kun persous antaa meille luvan huijata itseämme hetkellisen nautinnon vuoksi.


Sanaton esitys yhdistelee teatteria ja sirkusta.


”Vaihtelevat ilmaisumuodot ja toisteinen gestiikka rakentavat esitykseen yllätyksellisen ja loppua kohden kiihtyvän rytmin. Pienimuotoisuudessaan sympaattinen esitys saa hymyilemään.” -Annina Karhu, Turun Sanomat 26.3.2010


Ensi-ilta: 2010

Esityksen suunnittelu ja esitys: Sampo Kurppa
Valosuunnittelu: Antti Kulmala
Grafiikka: Ossi Hiekkala
Tuotanto: Agit-Cirk
Tukijat: Koneen säätiö, Taiteen keskustoimikunta
Esityksen kesto: n. 50 min
Ikäsuositus: K7

Liput käteisellä 5 € tai kannatuslippu 10 €. Platinalippu 100 €. 
Jokaisella lipulla katsoja saa saman sisällön.


Kommentit